abonneren

SanDisk’s nieuwe CFast 2.0 is ’s werelds snelste geheugenkaart

Bijna een jaar nadat geheugenkaartfabrikant SanDisk aankondigde zich volledig te storten op de ontwikkeling van een nieuw type CompactFlash kaart presenteert het bedrijf de CFast 2.0. Deze geheugenkaart is volgens SanDisk de snelste CompactFlash kaart ter wereld.

De officiële naam van SanDisk’s nieuwste geheugendrager is de Sandisk Extreme Pro CFast 2.0. De kaart heeft indrukwekkende leessnelheden tot 450 MB per seconde en schrijfsnelheden tot 350 MB per seconde. Hiermee stoot de geheugenkaart de Exceria Pro SDHC kaart van concurrent Toshiba van de troon. Deze kaart beschikt over lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 260 MB en 240MB per seconde.

Het enige nadeel van de nieuwe CFast 2.0 kaart is de compatibiliteit met camera’s of videocamera’s. Op dit moment ondersteunt namelijk alleen de Arri Amira videocamera de pinloze geheugenkaart. SanDisk is echter wel in gesprek met Canon, dus de kans is groot dat de CFast 2.0 binnenkort ook door producten van deze fabrikant wordt ondersteund.

De SanDisk CFast 2.0 is op dit moment in een 60 GB en een 120 GB variant verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Europa, maar alleen bij geautoriseerde verkooppunten. Prijzen zijn tot op heden nog onbekend. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: compactflash