CES 2017: Samsungs nieuwe QLED-tv's geven diepe kleurweergaven

Samsung komt voor het eerst met nieuwe zogenaamde QLED-tv's. Dat zijn televisies met quantum dot-technologie waarmee kleuren veel helderder kunnen worden weergegeven.

De televisies werden aangekondigd op de CES-beurs in Las Vegas. Het gaat om de Q7, Q8 en Q9.

Samsung noemt de technologie zelf beter dan OLED-technologie, waar grote tv-fabrikanten als LG al een paar jaar mee pronken. Samsung gebruikt voor de QLED-schermen een nieuw soort metaal, naast de al langer gebruikte quantum dot-nanokristallen. Met dat '100% kleurvolume' kun je, volgens Samsung, 'iedere kleur op ieder helderheidsniveau zien'.
 

Helder

De tv's hebben daarnaast een helderheid van tussen de 1,500 en 2,000 nits, in het beste geval meer dan het dubbele van Samsungs vorige premium-lineup van televisies.
 

Tizen

De televisies draaien verder op Samsungs eigen besturingssysteem Tizen. Daar is weinig aan veranderd ten opzichte van het jaar daarvoor, maar het OS komt wel met een aantal extra kanalen die specifaal voor bijvoorbeeld sport of juist muziek te maken hebben. Het wordt ook makkelijker om de televisie én randapparatuur te bedienen met je telefoon - mits je een Samsung-toestel hebt natuurlijk.
 

Onzichtbare verbinding

Samsung heeft daarnaast veel aan het uiterlijk van de toestellen gedaan. Niet alleen zijn die een stuk dunner, maar er zit ook een nieuwe technologie in genaamd 'Invisible Connection'. Het gaat om een doorzichtige kabel die naar een speciaal kastje loopt waar alle aansluitingen zoals de usb- en hdmi-poorten zitten. Dat is handig voor gebruikers die liever niet hun hele huis vol zien hangen met kabels.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, CES 2017

Tags: samsung, ces2017