Samsungs Gear 360-VR-camera vanaf morgen te koop

Samsungs 360-graden-camera, de Gear 360, is vanaf morgen in Nederland te koop. De virtual reality-camera werd vorige maand tijdens het Mobile World Congress aangekondigd, maar Samsung had nog geen release-datum of -prijs voor de gadget. Dat laatste is er overigens nog steeds niet helemaal...
De Gear 360 is vanaf morgen te koop in meerdere landen, waaronder Nederland. Dat laat Samsung weten tijdens een ontwikkelaarsconferentie.

Mobile World Congress

Samsung presenteerde de Gear 360 tijdens het Mobile World Congress, dat begin vorige maand plaatsvond in Barcelona. We schreven daar toen al dit artikel over.

360 graden rond

De Gear 360 is een kleine, ronde camera met aan beide kanten een fisheye-lens van 180 graden. Door die tegenover elkaar te zetten ontstaat een beeld waarmee je 360 graden in de rondte kan kijken.

De camera is vooral bedoeld om 'virtual reality'-beelden te schieten, al is de term VR niet helemaal van toepassing op beelden die alleen in de rondte gaan. Samsung heeft samen met Oculus al de Gear VR ontworpen waarmee je 360-video's kunt kijken.

Sociale ervaring

Tijdens het MWC sprak Facebook-oprichter Mark Zuckerberg (die Oculus vorig jaar voor miljarden overnam) over hoe virtual reality vooral een sociale ervaring moet worden. Hij hoopt daarmee dat gebruikers VR vooral gaan gebruiken om interactieve video's te maken en naar elkaar door te sturen.

(On)bekende prijs

Samsung heeft nog geen prijs bekend gemaakt voor de Gear 360, maar tijdens het MWC liet het bedrijf al tegen PCM doorschemeren dat die rond de € 450,- kwam te liggen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: virtual reality, vr, samsung, gear, gear 360