abonneren

Samsungs Galaxy Tab A voor het hele gezin

Samsung brengt een nieuwe tablet op de markt die gericht is op 'het hele gezin,' de Samsung Galaxy Tab A. Qua specificaties betreft het dan ook een middenmoter.

Het scherm van de tablet is 9,7 inch groot, met een beeldverhouding van 4:3 en een resolutie van 1024x768. Het is dus eigenlijk niet de bedoeling dat je er HD-films op af gaat spelen. Maar je kan er wel mee browsen, lezen en mailen. Iets wat de doelgroep het liefste doet op een tablet, zo blijkt uit Samsungs eigen onderzoek.

De Galaxy Tab A heeft een dikte van 7,5 millimeter en weegt 470 gram. Onder de motorkap huist 1,5 GB werkgeheugen en is er plaats voor 16 GB interne opslagruimte (uit te breiden via micro-sd). Op de specificaties van de processor wordt verder niet ingegaan. Er zit een 5 megapixel-camera aan de achterkant van de tablet en een 2 megapixel-camera aan de voorzijde. 

Ouders en kinderen

Voor ouders is de tablet dus te gebruiken voor kantoorwerkzaamheden, voor kinderen is de tablet uitgerust met een Kids Mode. Die is zo in te stellen dat jonge kinderen bijvoorbeeld niet het internet op kunnen, of per ongeluk belangrijke bestanden kunnen verwijderen.

Samsungs Galaxy Tab A komt in drie varianten op de markt. De goedkoopste kost 299 euro en heeft alleen wifi-ondersteuning. Een duurdere versie kost 369 euro ondersteunt daarnaast ook 4G. En voor 349 euro komt er nog een wifi-model uit die gebundeld is met een S-pen. Samsung lanceert de tablets begin mei in Nederland. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: