abonneren

Samsung's betaalfunctie Pay vanaf volgend jaar in meer landen beschikbaar

Samsungs digitale betaalfunctie Pay kan vanaf 2017 in meer landen gebruikt worden om online aankopen te doen. Het bedrijf heeft daarvoor afspraken gemaakt met Mastercard.

Het was al mogelijk om online betalingen uit te voeren met Pay, maar dat werkte alleen in het thuisland Zuid Korea. Vanaf begin 2017 wordt het ook mogelijk om de dienst in andere landen te gebruiken, waaronder in ieder geval Rusland, Malysië en Thailand. Wanneer Europa wordt toegevoegd is nog niet bekend gemaakt, maar Samsung zegt dat er '10 landen voor het einde van 2016' worden toegevoegd.

Met Samsung Pay kun je on- en offline betalingen uitvoeren met een Samsung-smartphone of -tablet, waarbij geld wordt afgeschreven van een met hardware beveiligde portemonnee op het toestel zelf. 

Samsung heeft een deal gesloten met Mastercard om de betalingen via Pay te verwerken. Daarvoor is een account bij Mastercard zelf niet nodig, het geld kan ook via andere betaaldiensten op een Samsung-smartphone worden gezet. Wel is het noodzakelijk om een debit- of creditcard aan het systeem te koppelen. 

In-app aankopen

Samsung Pay zal het ook mogelijk maken om in-app aankopen uit te voeren binnenin Android-apps. Met in-app aankopen kun je extra functionaliteit aan software toevoegen. Deze functionaliteit zal eerder worden uitgerold dan de mogelijkheid om af te rekenen bij webshops.

Microsoft

In juni van dit jaar kondigde Microsoft ook al aan digitale betalingen toe te voegen aan haar Lumia-serie met Microsoft Wallet. Hier gaat het om een functie om via NFC contactloos af te rekenen in fysieke winkels. 

Bron: Samsung

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Samsung, pay