abonneren

‘Samsung zet in op goedkope tablets van diverse formaten’

Samsung werkt naar verluidt aan diverse tablets van 7-, 8-, en 10.1-inch in de prijscategorie van 150 tot 300 dollar. Het bedrijf gaat directe concurrentie met Apple uit de weg.

Er komen volgens Digitimes een aantal interessante Samsung-tablets aan voor consumenten die niet de hoofdprijs willen betalen voor een tablet. Digitimes vernam van onderdelenleveranciers dat Samsung van plan is al in de eerste helft van 2013 een 7 inch- en een 10.1 inch-variant in de winkels te hebben liggen.

Daarmee schijnt Samsung de directe concurrentie met Apple uit de weg te willen gaan. Digitimes denkt namelijk dat de nieuwe iPads van Apple pas in de tweede helft van 2013 uit zullen komen.

Prijzen vullen wel gaatjes

Het 7 inch-model zou zich in de prijscategorie van 149 tot 199 dollar begeven. Over de 10.1 inch-tablet is nog geen prijsstelling bekend. Samsung zou echter ook een 8 inch-tablet op de markt willen brengen in de prijscategorie van 249 tot 299 euro, om het gat te dichten tussen de 7 inch-variant en de basisversie van de iPad Mini, die 329 dollar kost. Deze zou wellicht ook al in de eerste helft van 2013 geïntroduceerd kunnen worden. In de meeste gevallen kun je er overigens van uit gaan dat het aantal dollars gelijk is aan het aantal euro's dat er voor een tablet betaald moet worden.

Samsung heeft in 2012 vijftien miljoen tablets aan de man gebracht. In 2013 hoop het bedrijf er zelfs 40 miljoen te verkopen. Er zijn volgens Digitimes ook plannen om meer ultrabooks uit te brengen dit jaar. Samsung hoopt de verkoop van tablets en ultrabooks te kunnen opschroeven door de successen die het bedrijf boekt op het gebied van smartphones.

Bron: Digitmes

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, goedkoop, Ultrabooks