abonneren

Samsung zal flexibel scherm tonen op CES 2013

Samsung treft momenteel de voorbereidingen voor de demonstratie van een flexibel scherm voor mobieltjes op de CES 2013 in Las Vegas. Het display ter grootte van 5,5 inch moet buigbare smartphones mogelijk maken.

Hardwarefabrikanten zijn al jaren bezig met de ontwikkeling van flexibele schermen. Dus het valt nog te bezien of deze techniek in 2013 zal worden toegepast in smartphones. Naast Samsung hebben Nvidia en Nokia ook flexibele prototypes van smartphones en tablets gedemonstreerd, meldt Cnet.

Samsung Display zal in januari tijdens de International Consumer Electronics Show (CES) 2013 een paar buigbare schermen presenteren. Samsung Display is een dochteronderneming van het concern Samsung Electronics. Flexibele schermen zouden volgens Samsung ooit in een smartphone of tv kunnen worden geplaatst. Samsung belooft een demonstratie van een 5,5 inch scherm voor smartphones. Deze kan een resolutie weergeven van 1280 x 720 pixels, met een pixeldichtheid van 267. Daarnaast zal het elektronicaconcern een 55-inch televisiescherm tonen.

Vooruitgang
In twee jaar tijd heeft Samsung in ieder geval wat vooruitgang kunnen boeken. Op de CES  2011 werd nog een 4,5-inch WVGA-scherm getoond met een pixeldichtheid van 200. Volgens Samsung is het voordeel van een flexibel scherm dat deze beter passend te maken zijn in apparaten. Ze kunnen al aardig meebuigen, maar oprollen als een papiertje is helaas nog niet mogelijk.

Met alleen een flexibel scherm is de hardwarefabrikant er overigens nog niet. Deze zal ook een bijpassend touchscreen moeten ontwikkelen en een coverlens om de elektronica te beschermen.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: TV, smartphones, beeldschermen

Laatste reactie