'Samsung werkt aan virtual reality-headset zonder telefoon'

Samsung werkt aan een nieuwe virtual reality-headset die ook werkt zonder telefoon. Het apparaat zou een opvolger moeten worden van de bestaande Gear VR, die werkt met de nieuwe Galaxy-telefoons.

Dat laat het bedrijf weten tijdens een ontwikkelaarsconferentie. Er zijn verder nog niet veel details bekend over de bril, behalve dat die optioneel werkt zonder telefoon, wat impliceert dat er gebruik wordt gemaakt van een scherm in de bril zelf.
 

Scherm

De Gear VR maakt op dit moment nog gebruik van de Samsung Galaxy-telefoons, zowel voor het scherm als voor de rekenkracht. Dat is echter beperkt, omdat een groot deel van de cpu-kracht en batterij nodig is om het scherm aan de gang te houden. Als de telefoon daarom geen gebruik meer hoeft te maken van het scherm, kun je veel winnen.

De nieuwe headset zou ook gebruik maken van een gebaren- en spraakbesturing.
 

Samenwerking

Samsung wil overigens niets zeggen over een verdere samenwerking met Oculus. Het bedrijf werkte samen met Oculus om de Gear VR te maken, maar daardoor is Samsung nu nog wel afhankelijk van de Oculus-appwinkel op de Gear. Als Samsung van die deal af wil is het niet ondenkbaar dat het bedrijf zelf met een headset aan de gang gaat.

Het zal nog wel even duren voor de nieuwe headset van Samsung uit is. Volgens het bedrijf staat VR nu nog in de kinderschoenen en duurt het nog lang voor de technologie breed ingezet kan worden. Van de andere kant, de Gear VR is op dit moment wel al de meest toegankelijke vorm van VR die je kunt krijgen...

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: gear vr, gear