'Samsung werkt aan flip-phone met premium specificaties'

Flip-phones ouderwets? Misschien zijn ze juist met een comeback bezig. Wel als het aan Samsung ligt. Het bedrijft lijkt te werken aan een dicht te klappen toestel met premium specificaties.

De Samsung SM-W2016 is opgedoken in de database van de Chinese telecomwaakhond TENAA. Net zoals de in augustus gelanceerde Samsung G9198, heeft deze flip-phone twee schermen. Je kunt hem dus ook gebruiken als een 'gewone' smartphone, zodra je hem dicht hebt gedaan.

Beide super amoled-schermen zijn 3,9 inch groot en hebben een resolutie van 1280 x 768 pixels. Onder de motorkap draait een octacore Exynos 7420 processor naast 3 GB werkgeheugen. Ook aanwezig: een 16-megapixel camera en 64 GB aan opslagruimte.

Aangepaste S6

Het toestel draait op Android 5.1.1. Gespeculeerd wordt dat het in feite een Samsung Galaxy S6 betreft in dichtklap-vorm; de interne componenten komen in elk geval overeen.

Of Samsung ook van plan is het toestel naar hier te brengen, is niet bekend. Overigens werkt niet alleen Samsung nog aan flip-phones, ook LG kan er wat van.

Bron: TENAA

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: samsung