abonneren

'Samsung werkt aan Apple Pay-concurrent'

Samsung werkt wellicht aan een eigen betaaldienst, om de concurrentie aan te gaan met Apple Pay. Contactloos betalen met Samsung-smartphones moet dan mogelijk worden zonder tussenkomst van de PayPal-app.

Re/code schrijft daar vandaag over. Verschillende anonieme bronnen vertellen de site dat Samsung aan het onderhandelen is met de startup LoopPay. Deze heeft een techniek ontwikkeld die de magneetstrip van een betaalpas simuleert, en dat verwerkt heeft in gadgets en smartphone-cases voor contactloos betalen.

Het voordeel van de technologie is dat deze werkt bij de meeste reguliere betaalautomaten, daar waar Apple Pay alleen werkt bij automaten die met de juiste techniek zijn uitgerust. 

Vingerafdruk

Apple Pay werkt alleen wanneer iPhone 5S, 6 en 6 Plus-bezitters hun vinger op de vingerafdrukscanner houden bij het maken van een betaling. Daarmee identificeren ze zichzelf. Mogelijk maakt de betaaldienst van Samsung ook gebruik van de vingerafdrukscanner, gezien die nu al in de Samsung Galaxy S5 zit gebouwd en op een soortgelijke manier samenwerkt met de PayPal-app.

Van de betalingen die via Apple Pay verlopen, krijgt Apple zelf een deel van de opbrengst. Als de betaaldienst een succes wordt, heeft het bedrijf er een belangrijke inkomstenbron bij. En daar ziet Samsung ook wel iets in.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Apple Pay

Laatste reactie