abonneren

Samsung werkt aan 11,8 inch tablet

Uit documentatie voor de rechtszaak tussen Apple en Samsung komt ook nog wel eens interessante informatie boven. Zo werkt Samsung aan een 11,8 inch tablet met een een scherm met extreem hoge resolutie vergelijkbaar met het retinascherm van de iPad.

Hoewel de rechtszaken tussen de twee kemphanen Apple en Samsung over vermeende patentschendingen bij iPhones, een Galaxy smartphones en Galaxy tablets, vooral saai zijn en irritant. Blijven beide partijen allerlei informatie aandragen die ze relevant vinden, zoals bijvoorbeeld de eerste ontwerpen van de iPhone. Zo is er nu een plan voor een 11,8 inch tablet van Samsung met een hoog resolutiescherm boven tafel gekomen.

Het bizarre feit doet zich voor dat Apple’s paradepaardje de iPad 3 een retinascherm heeft met een erg hoge resolutie. Samsung heeft zelf nog geen tablet met een dergelijk scherm, maar is wel de enige fabrikant die de schermen voor de iPad produceert op dit moment.

Vorig jaar was er al sprake van een 11,6 tablet van Samsung maar tot nu toe is die nog niet verschenen. Volgens de documenten die op de rechtszaak tegen Apple door Samsung worden gebruikt staat een 11,8 inch tablet nog steeds op de planning voor 2012. De P10 zou een scherm met 2550 x 1600 pixels moeten krijgen. Wie weet wordt deze tablet wel op de komende Ifa in Berlijn geïntroduceerd? De hoge resolutie op een toch wel groot formaat tablet is vooral interessant voor fotografen.

Er is ook nog sprake van een Tab 10.1 plus. Dit zou wijzen op een verbeterde versie van de 10 inch Galaxy Tab met een verbeterde processor, bijvoorbeeld een quadcore processor op 1,5 GHz. De resolutie van deze Galaxy Tab zou net als bij de huidige Galaxy Tab 2 10.1, 1280 x 800 blijven.

Bron: Androidworld

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Galaxy Tab