abonneren

Samsung verleidt klanten met Note 7-functies in Galaxy S7

Samsung gaat een aantal functies die in de Galaxy Note 7 aanwezig zijn, overbrengen naar de Samsung Galaxy S7-smartpone. Het bedrijf hoopt hiermee dat klanten zullen overstappen naar deze telefoon.

Samsung gaat de huidige Galaxy S7 en S7 Edge van nieuwe functionaliteit voorzien in de hoop dat bestaande klanten niet zullen overstappen naar een smartphone van een ander merk. Dat meldt het bedrijf tegenover de BBC. Een van de eerste functies die nu al wordt toegevoegd aan de Galaxy S7 en S7 Edge is de zogeheten 'always on'-functie, waarmee foto's bekeken kunnen worden en een klok zichtbaar is, ook wanneer de telefoon niet wordt gebruikt. Ook kan de playlist van muziek op die manier bekeken worden en worden notificaties weergegeven.

De genoemde functies worden uitgerold middels een softwareupdate. Deze update is nog niet beschikbaar in Europa, omdat er nog een aantal fouten uit gehaald moeten worden. Volgens een ontwikkelaar op de site van XDA Developers is het een grote uitdaging voor Samsung om veel functies van de Note 7 te porten naar de S7 en S7 Edge, omdat niet alle hardware gelijk is. Sowieso beschikt de Galaxy S7 en S7 Edge niet over een iris-scanner en is er geen stylus voor de bediening. Qua interne hardware zijn de Note 7 en de S7/S7 Edge echter wel nagenoeg gelijk: beiden maken ze gebruik van de Cortex A53 processor met acht kernen en beschikken ze allebei over 4 GB werkgeheugen.

Bron: BBC

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Note 7, S7, samsng