Samsung verbetert camerasensor smartphones

Samsung heeft laten weten wat het van plan is met zijn camerasensors. Voor toekomstige Galaxy-smartphones gaat de Koreaan overstappen op een nieuwe sensor genaamd ISOCELL, die aanzienlijk beter presteert onder lastige lichtomstandigheden.

Samsung maakt nu nog gebruik van zogeheten BSI (Back Side Illuminated) CMOS-sensors, maar gaat in de dure smartphones (Galaxy S-serie, Galaxy Note-serie) overstappen op de nieuwe ISOCELL-sensors. Deze sensors leveren een kleurechter beeld onder slechte lichtomstandigheden. Dat wordt onder meer verkregen door de individuele pixels te scheiden, zodat de pixels veel minder door hun buren beïnvloed worden. Samsung claimt een verbetering van 30 procent in deze 'crosstalk', waardoor het dynamisch bereik van de sensor met 30 procent kan worden verbeterd. Dat is vooral merkbaar in foto's met veel donkere én lichte vlakken.

De verbeteringen zijn, volgens Samsung, het gevolg van 'druk vanuit de markt'. Beeldkwaliteit wordt steeds belangrijker voor consumenten en concurrenten als HTC en Nokia komen met innovatieve manieren om steeds betere foto's te leveren. Interessant detail is dat de ISOCELL-sensor op dit moment slechts 8 megapixels telt. Het zou dus kunnen dat Samsung in een volgende camera een stapje terug zet van 13 naar 8 megapixels.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten