Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Samsung toont Windows Phone met flexibel scherm

Samsung heeft op de CES in Las Vegas een nieuwe flexibele smartphone getoond. Het scherm kan gevouwen en opgerold worden.

Samsung heeft op CES een nieuwe technologie voor flexibele schermen gedemonstreerd. Die laat fabrikanten toe om schermen te maken die je kan plooien, vouwen of oprollen.

Ook Samsung is van de partij op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het bedrijf stelde er Youm voor, een nieuwe technologie voor superdunne flexibele OLED-schermen.

“Dankzij deze technologie zullen fabrikanten schermen kunnen maken die je kan plooien, vouwen of oprollen,” vertelde Brian Berkeley, de senior vice president van Samsungs display lab in Californië.

Samsung toonde tijdens een demonstratie het prototype van een smartphone waarbij het scherm over de randen van het toestel heen is gebogen. Zo kan er ook langs de zijkant van het toestel informatie worden weergegeven.

Het bedrijf is al langer bezig met het ontwikkelen van flexibele schermen. Op CES 2011 toonden ze reeds het prototype van een plooibaar scherm (zonder telefoon), en in 2012 plakten ze de naam Youm op de technologie. Ook concurrenten als LG en Nokia zijn met gelijkaardige technologieën bezig.

Hoe flexibel de Youm-schermen precies kunnen zijn, ontdek je in onderstaand conceptfilmpje.

 

Via: ZDNet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: flexbel scherm

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie