Samsung terughoudend met standalone vr-bril

Samsung werkt aan een standalone vr-bril als de opvolger van de Gear VR (2), maar hoe die er precies uit gaat zien is nog even afwachten. Ook voor Samsung zelf.

Het bedrijf laat namelijk weten terughoudend te zijn in het zetten van de volgende virtual reality-stap, zo schrijft Techcrunch. Samsung is er nog niet over uit of vr slechts een hype is, of dat het al mainstream is geworden. De firma is benieuwd naar hoe de markt voor vr zich 'de komende maanden en jaren' gaat ontwikkelen, en kijkt tot die tijd de kat nog even uit de boom. 

Daydream

Desondanks pakte Samsung het wel slim aan met de Gear VR. Door de bril gratis te bundelen met pre-orders voor de populaire Galaxy S7-toestellen, kwamen veel mensen voor het eerst in aanraking met virtual reality. Ook werkt het bedrijf samen met Google aan Daydream, en speelt daar mogelijk ook op in met een eigen headset.

Standalone

Vr-brillen als de Oculus RIft en de Vive van HTC werken doordat ze verbonden zijn met een computer, Gear VR en Google Cardboard-achtige headsets omdat er een telefoon in past. Maar daadwerkelijke standalone brillen zijn in opmars. Zo werken o.a. Intel en Alcatel aan vr-brillen waarvan alle benodigde techniek (cpu, gpu, accu, scherm) in de bril zelf zijn gebouwd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: vr, samsung, gear vr