abonneren

Samsung stopt met leveren schermen aan Apple, of niet

In de Korean Times werd beweerd dat Samsung de levering van schermen aan Apple zou staken. Samsung ontkent dat nu in de sterkste bewoordingen.

In een publicatie van de Korean Times werd afgelopen maandag beweerd dat het Zuid Koreaanse Samsung tegen het einde van het jaar stopt met het leveren van lcd-schermen aan Apple. De reden zou zijn dat de deal met Apple niet genoeg geld meer oplevert. Dat zou komen doordat Samsung steeds hogere kortingen moet geven op schermen. De Korean Times zou gesproken hebben met een hoge manager binnen Samsung, die deze informatie prijsgaf.

Of niet

Een woordvoerder van Samsung heeft dit verhaal nu naar het rijk der fabelen verwezen. Geen haar op Samsung’s ‘hoofd’ die erover nadenkt om überhaupt minder schermen te leveren aan Apple, laat staan dat het bedrijf helemaal stopt met de paneellevering. De zegsman vertelt verder dat Samsung de Korean Times heeft gevraagd om het lariekoekverhaal te rectificeren.

Samsung leverde in de eerste helft van 2012 15 miljoen lcd-schermen aan Apple. Daarmee was het bedrijf de topleverancier. LG volgt met 12,5 miljoen geleverde schermen en Sharp leverde er 2,8 miljoen in dat half jaar.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: