abonneren

Samsung stapt over op Intel-processor voor Galaxy Tab

Samsung zal naar verluidt een Intel Atom processor in de Galaxy Tab 3 10.1 bouwen. Aangezien ARM de mobiele markt voor het overgrote deel in handen heeft, is dit gegeven een lang bevochten overwinning voor Intel. Samsung is immers niet bepaald de kleinste fabrikant op mobiel gebied.

Het doorzettingsvermogen van Intel om op mobiel gebied terrein te winnen lijkt zich enigszins uit te betalen. Al tijden strijdt het bedrijf om meer processoren voor mobiele apparaten te slijten, maar ARM houdt de macht stevig in handen. Zo zijn de processors van Qualcomm, zoals de Snapdragon 600-chips die in de Galaxy S4 en HTC One zitten, ARM-chips. Daarnaast hebben slechts enkele tablets een Intel-processor op het moment.

Volgens bronnen die bekend zouden zijn met de plannen van Samsung, zal het Zuid-Koreaanse bedrijf echter de Galaxy Tab 3 10.1 uitrusten met een Intel Atom processor, die door het leven gaat onder de naam Clover Trail+. Samsung zelf heeft een dergelijk product nog niet aangekondigd en wil niets bevestigen, dus het blijft voor nu een gerucht.

Een gerucht, dat wel kracht bijgezet werd door het verschijnen van een Galaxy Tablet met Android 4.2 erop, dat opdook op verscheidene benchmark-websites deze maand. Volgens de website GFXBenchmark heeft het scherm van dit apparaat een resolutie van 1280 x 800 pixels.

Alle voorgaande Galaxy Tabs hadden overigens een ARM-processor. Tot nu toe zijn er in totaal ‘slechts’ vijftien tablets die een Intel-processor hebben, waarvan het merendeel op Windows 8 draait. Deze tablets verkopen niet zo best. Intel heeft de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in het verbeteren van de prestaties van zijn mobiele chips en het verlagen van het energieverbruik. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Galaxy Tab, Galaxy Tab 10.1, Galaxy Tab 3