Samsung splitst lcd-tak af

Samsung gaat zich concentreren op nieuwe technologie voor televisies. Dat is op dit moment oled. Aanleiding om de bestaande verliesgevende lcd-tak af te splitsen naar een zelfstandig bedrijf.

De afsplitsing is volgens Samsung nodig om het bedrijfsonderdeel te stroomlijnen en slagvaardiger te maken. Het zelfstandige lcd-bedrijf gaat Samsung Display Co heten en wordt officieel per 1 april opgericht.

De lcd-tak van Samsung maakte het afgelopen jaar bijna 900 miljoen dollar operationeel verlies. Onlangs is de samenwerking met Sony gestopt. Samsung is niet het enige bedrijf dat verlies maakt op lcd-televisies. Ook de Japanse bedrijven Sony, Panasonic en Sharp maken verlies.

Samsung is de grootste televisiemaker ter wereld. Het bedrijf wil zich nu concentreren op oled-schermen. Oled-schermen zullen op termijn de lcd-schermen gaan vervangen. Het grote voordeel van oled is dat er geen achtergrondverlichting nodig is, waardoor er minder energie gebruikt wordt. Bij oled-schermen gevend led-pixels zelf licht. Bijkomend voordeel is dat het contrast van een oled-scherm veel hoger is. Immers uit is uit, waardoor zwart ook echt zwart is.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: