abonneren

Samsung speelt opnieuw vals met benchmarks

Vlak na de introductie van de Galaxy S4 kwam Samsung onder vuur te liggen, omdat het scores van veelgebruikte benchmarks op kunstmatige manier zou verhogen. Samsung heeft zijn lesje blijkbaar niet geleerd, want met de Galaxy Note 3 flikt de fabrikant hetzelfde kunstje opnieuw.

Om hoger in benchmarks te eindigen dan de concurrentie, haalde Samsung een paar truukjes uit waardoor de scores hoger uitvielen dan eigenlijk zou moeten. Samsung beweerde destijds dat er geen sprake was van opzet, maar lijkt hetzelfde truukje nu opnieuw uit te halen met de Galaxy Note 3. Meerdere websites zijn bij het reviewen van de Note 3 op vreemde resultaten gestuit, veroorzaakt door het inschakelen van een speciale 'high-speed mode' op de telefoon. Deze modus werkt alleen wanneer de telefoon bepaalde benchmarks detecteert. De Galaxy Note 3 heeft precies dezelfde processor en kloksnelheid als de LG G2, maar scoort in benchmarks ineens stukken beter, terwijl de prestaties bij normale applicaties identiek zijn.

Techblog Ars Technica heeft een manier gevonden om de 'optimalisatie' uit te schakelen, waarna de Note 3 vrijwel identieke waardes neerzet als de LG G2. Voor de consument zijn de optimalisaties niet relevant, maar marketingtechnisch speelt Samsung zichzelf wederom negatief in de kijker.

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Galaxy Note 3