abonneren

'Samsung smartwatch en Galaxy S IV Mini op komst'

Er zouden onder codenaam Project J naast de Galaxy S IV ook twee andere toestellen gelanceerd worden. Het zou gaan om een smartwatch en een Galaxy S IV Mini.

Het gerucht gaat dat Project J, het project waar de opvolger van de Samsung Galaxy S III onder valt, niet één maar drie toestellen bevat. Naast twee Samsung Galaxy S IVs zou er ook een smartwatch ontwikkeld worden door Samsung. De smartwatch is jarenlang niet serieus genomen door de grote bedrijven, maar sinds slimme horloges als de Pebble en Cookoo Watch zien we dat veranderen. Volgens vage geruchten zouden onze vrienden van Apple ook aan een smartwatch met gebogen glas te werken en kwam gisteren het gerucht online dat ook Samsung ook een dergelijk project zou werken.

Smartwatch?

Project J is de codenaam voor een project waarbinnen niet één, maar drie toestellen zouden worden ontwikkeld. Deze toestellen hebben natuurlijk ook een codenaam, het lijkt erop dat de Altius de Samsung Galaxy S IV gaat worden en de Serano een Samsung Galaxy S IV mini. Dan blijft er nog een toestel over met de codenaam Project J Active Fortius en aan de hand van de accessoires voor dit apparaat denkt men dat dit een smartwatch zal zijn. Deze accessoires zijn onder andere een armband en een houder voor op de fiets.

Samsung Galaxy S IV featured Gerucht: Samsung Project J: Galaxy S IV, Galaxy S IV mini en een smartwatch?

Voor de Samsung Galaxy S IV (Altius) zien we onder andere een kit voor het draadloos laden en een HDTV-adapter, verder zal er een extra accu van 2600 mAh te koop zijn en ook een accukit. Wanneer deze geruchten kloppen, dan zal de Samsung Galaxy S IV ook een goedkopere (lees: kleinere en minder krachtige) uitvoering krijgen, zoals Samsung dit ook met de Samsung Galaxy S III en de Samsung Galaxy S III mini heeft gedaan.

Wellicht is de smartwatch die Samsung dit voorjaar zou kunnen brengen een zelfde soort project als de Samsung Galaxy Camera. Een merk als Samsung wil natuurlijk bij elke trend en noviteit aanwezig zijn en probeert daar een stuk van de markt te pakken.

Beschikbaarheid

Voor zover wij weten zal Samsung tijdens de komende Mobile World Congress in Barcelona geen grote aankondigingen doen en zal het bedrijf de aankondiging van zijn nieuwe toptoestel op een eigen evenement gaan laten plaatsvinden. Vorig jaar heeft Samsung een zelfde soort strategie gehanteerd en dat is blijkbaar goed bevallen. Vorig jaar werden wel de Galaxy Note 10.1 en de Galaxy Beam aangekondigd in Barcelona, maar de Galaxy S III werd in mei in Londen aangekondigd. Men verwacht een dergelijk evenement dit jaar in maart en een release van de nieuwe modellen in mei.

Via: Androidworld

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: galaxy s iv mini, project j