abonneren

Samsung rolt KitKat-update uit voor Galaxy S4 in Nederland

De nieuwe KitKat-update voor de Samsung Galaxy S4 wordt de komende dagen uitgerold in Nederland. Een aantal gebruikers heeft al bevestigd dat de 355MB grote update vandaag al op het toestel wordt geïnstalleerd.

Ook een tweetal redacteuren van PCM hebben vanmorgen de nieuwe KitKat-update van Samsung ontvangen. In de nieuwe versie van Adnroid zijn updates voor de apps toegevoegd en een kleine update voor de interface.

Verder is voornamelijk op de achtergrond gesleuteld aan het besturingssysteem. Een van de voornaamste verbeteringen volgens Google is dat de software efficiënter omgaat met het werkgeheugen en de accu. Daarnaast is het met KitKat eenvoudiger om je contacten, gegevens, bestanden en multimedia terug te vinden. Dat komt doordat Google Now beter is geïntegreerd in het systeem.

TouchWiz
Met de nieuwe KitKat-update die via Samsung wordt uitgerold, is het nu ook mogelijk om de schil van Samsung - die het over het besturingssysteem heeft gelegd - uit te schakelen. Bij de instellingen voor apps die automatisch gestart worden bij het inschakelen van de telefoon, is het mogelijk om TouchWiz te verwijderen.

Door de TouchWiz-start optie weg te halen uit de takenlijst, wordt - wanneer de telefoon opnieuw wordt opgestart -  een andere interface getoond.

 

De KitKat 4.4-updates op een rijtje:

- Svelte Project - laat Android 4.4 ook op toestellen met een lagere hardwarespecificaties draaien
- Betere stappenteller door extra sensoren in de software
- Immersive-modus - zorgt voor een opgeruimder scherm door minder gebruikte pictogrammen, knoppen en statusbalk te verbergen
- Integratie van sms- en mms-berichten in Google Hangouts
- QuickOffice kantoorsoftware is beter geïntegreerd
- Schermcapture als video mogelijk
- Verbeterde multitasking-functionaliteit
- Nieuwe telefoon-app met verbeterde functionaliteit
- Printfunctionaliteit is sterk verbeterd en meer documenten worden ondersteund

Bekijk hier de volledige functieverbeteringen

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord