abonneren

Samsung rolt Android 6.0 uit voor Galaxy S6 en S6 Edge

Samsung maakt vandaag bekend dat Android 6.0 Marshmallow wereldwijd wordt uitgerold voor de Galaxy S6 en S6 Edge. De update wordt over-the-air aangeboden en komt dus spoedig automatisch je kant op.

Met de update naar Android 6.0 krijgen S6-gebruikers onder meer uitgebreidere app-permissies, een verbeterde Now-integratie en toegang tot de Doze-modus. Deze slaapstand zorgt ervoor dat de accu langer meegaat zolang het toestel niet actief wordt gebruikt.

Samsung zegt daarbij dat ook andere Galaxy-modellen de update mogen verwachten. Om welke toestellen het precies gaat en wanneer Android 6.0 daarvoor beschikbaar komt, is verder onduidelijk.

Extra's voor Edge

Na de update hebben S6 Edge-bezitters tevens meer mogelijkheden met de gebogen schermrand. Er is een breder app-paneel in te stellen (van 260 naar 550 pixels), waardoor er meer informatie in past.

Als voorbeeld toont Samsung Yahoo News, waarvan de berichten direct vanuit de rand te lezen zijn. Daarnaast is er meer ruimte voor app-shortcuts en kun je er meer contacten in kwijt. Daarbij worden voortaan niet alleen foto's, maar ook namen getoond. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Samsung, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Android M

Laatste reactie