abonneren

Samsung presenteert Galaxy S II Plus

De Samsung Galaxy II heeft een lichte upgrade gekregen en zal onder de naam S II Plus in de toekomst verkocht worden als budget-broertje van de Galaxy S III.

Samsung heeft een verbeterde versie van het oude vlaggenschip de Galaxy S II gepresenteerd. De smartphone krijgt veel functies die het huidige topmodel de Galaxy S III ook heeft. Zo kunnen er video’s worden afgespeeld in een picture-in-picture venster en kan hij automatisch de persoon bellen waarnaar een bericht gestuurd wordt, wanneer de telefoon aan het oor gehouden wordt.

De resolutie en het uiterlijk van de S II Plus zijn hetzelfde als die van de originele S II. Het toestel draait direct uit de doos op Android 4.1.2 Jelly Bean. De S II heeft een 8 megapixel-camera aan de achterzijde en aan de voorkant heeft hij een 2 megapixel-camera.

Het werkgeheugen van de Galaxy S II Plus blijft gelijk aan die van de originele S II en bedraagt 1 GB. De Plus-versie van de Galaxy S II heeft 8 GB aan opslaggeheugen, maar dat kan nog wel uitgebreid worden met 64 GB door middel van een geheugenkaartje dat in het MicroSD-slot geplaatst kan worden.  Het scherm blijft 4.3 inch en heeft een resolutie van 800 x 480. De S II Plus zal ook in een versie met NFC-chip verkocht worden en ondersteunt Bluetooth 3.0, 802.11 a/b/g/n wifi op 2,4 en 5 GHZ.

Details ontbreken nog over de prijs en of het toestel in Nederland ook te koop zal zijn.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Upgrade, Galaxy S Ii Plus, Galaxy S Ii