abonneren

Samsung presenteert Galaxy Ace 3

Samsung heeft weer een nieuwe Galaxy-telg geïntroduceerd. Deze keer is het de Galaxy Ace 3. De smartphone is vanaf de zomer verkrijgbaar in Nederland.
De  volgens Samsung supersnelle 4G-telefoon Galaxy Ace 3 bevat een 1.2 Ghz dual-coreprocessor en een 4 inch groot scherm. Het scherm is daarmee 0.2 inch groter dan zijn voorganger, maar de resolutie van 480x800 pixels is gelijk gebleven. De dual-coreprocessor is iets hoger geklokt met 1,2 GHz, waar de Galaxy Ace 2 nog op 800 MHz zat. Verder is de 5 megapixelcamera gelijk gebleven en bevat de Ace 3 software als ‘Sound & Shot’, ‘Best Photo’ en ‘Buddy Photo Share’. Aan de voorkant is een VGA-camera te vinden. Het opslaggeheugen is opgehoogd van 4 GB naar 8 GB, eventueel uit te breiden met een microSD-kaart tot 64 GB. Het RAMgeheugen is opgehoogd van 768 MB naar 1 GB. De accu is opgewaardeerd van 1500 mAh naar 1800 mAh.

De afmetingen bedragen 121.2 x 62.7 x 10 mm en het gewicht is 119.5 gram. Hiermee is de Galaxy Ace 3 iets langer en een fractie zwaarder dan zijn voorganger.

Samsung heeft de Ace 3 een update gegeven met de 4G-technologie. Met de Galaxy Ace 3 kun je dus op het 4G-netwerk surfen dat op dit moment in Nederland wordt uitgerold. 

Samsung Galaxy Ace 3

Software

Samsung heeft ook op de Galaxy Ace 3 een aantal functies toegevoegd die het de gebruiker makkelijk moet maken. Enkele functies kennen we al van de Galaxy S 4.

  • S Translator: geeft direct vertalingen, op elk moment van de dag
  • S Travel: altijd je reisinformatie bij de hand
  • Smart Stay: herkent jouw gezicht als je op je smartphone kijkt en spaart de batterij door het scherm te dimmen als je wegkijkt 
  • S Voice: voor het uitvoeren van spraakopdrachten
  • ‘Easy Mode’: richt je startscherm zo in, dat je eenvoudig toegang hebt tot de functies die jij het meest belangrijk vindt

De Ace 3 wordt geleverd met Android 4.2.

Samsung Galaxy Ace 3

Beschikbaarheid

Deze Samsung Galaxy Ace 3 (4G-versie) is vanaf de zomer in Nederland verkrijgbaar. Je kunt dan kiezen uit de kleuren Metallic Black en Pure White. De verkoopadviesprijs zal liggen op € 299,- (incl. BTW). De adviesprijs van de Galaxy Ace 2 lag bij introductie vorig jaar op € 349,-.

Geschreven door: Claudia Rahanmetan op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: galaxy ace 3