abonneren

Samsung presenteert dure Galaxy Alpha-smartphone met tegenvallende specs

Samsung heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd met een strak metalen frame. De Galaxy Alpha valt in de high-end-prijscategorie, maar heeft geen bijzondere specs.

De telefoon krijgt een strakkere behuizing dan de voorgaande Galaxy-telefoons, die voor hun prijs een nogal goedkoop plastic achterkant hebben.

Tegenvallende specs

Ondanks het mooiere frame vallen de specs van het toestel nogal tegen. Zo heeft het toestel wel een super-amoled-scherm, maar met een resolutie van slechts 1280 x 720 pixels. De Alpha heeft daarnaast een octocore-processor, met 4 A15-cores an 1,8 GHz en 4 A7-cores van 1,3 GHz. De accu in het toestel heeft slechts 1860mAh, wat voor een toestel met dergelijke specs niet erg krachtig is.

Geen SD-kaart

De camera op het toestel heeft 12 megapixels aan de achterkant, en 2,1 aan de voorkant. In tegenstelling tot alle andere Galaxy-toestellen krijgt de Alpha geen SD-kaartlezer. Gebruikers moeten het doen met de 32GB aan interne opslagruimte.

Te duur

In principe is de Alpha geen slecht toestel, maar je betaalt er relatief gezien behoorlijk wat geld voor. Met een adviesprijs van 600 euro is het toestel één van de duurste op de markt, terwijl er ook telefoons zijn met veel betere specs.

De Samsung Galaxy Alpha moet in september op de markt komen. Gebruikers hebben de keus om het toestel te bestellen in het zwart, wit, goud, zilver of blauw.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: samsung galaxy alpha