abonneren

Haalt Samsung Nokia in?

Het lijkt erop dat Samsung in het eerste kwartaal van 2012 Nokia passeert als de nummer 1 telefoonfabrikant ter wereld. Dit zou de eerste keer in 14 jaar zijn dat Nokia als grootste toestelfabrikant voorbijgestreefd wordt.

Het doen van voorspellingen is kennelijk een aangename bezigheid. Uit een inventarisatie onder marktanalisten door Reuters blijkt dat Samsung in het eerste kwartaal van 2012 ongeveer 88 miljoen toestellen heeft verkocht, tegen Nokia 83 miljoen.

De afgelopen tijd verkocht Samsung wel meer smartphones dan Nokia, maar alle toestellen meegerekend was Nokia altijd nog de grootste. Nog steeds is Nokia een van de bekendste merken in grote delen van de wereld, maar het verlies van de nummer 1-positie is wel een teken aan de wand. Dit hoeft overigens niet zo te blijven. Met de overstap van het in onmin geraakte Symbian besturingsysteem naar Windows Phone, timmert Nokia immers weer flink aan de weg. Over Nokia Lumia-toestellen is de gebruiker over het algemeen zeer tevreden.

1 miljard smartphones per jaar
Volgens een marktonderzoek van het Zwitserse Credit Suisse zal de toenemende belangstelling in China voor smartphones er voor zorgen dat er 2014 meer dan een miljard smartphones per jaar verkocht gaan wordne. Dit jaar groeit de verkoop van smartphones met 46 procent naar 690 miljoen stuks. Volgens dit onderzoek zal Nokia de komende jaren zijn omzet weer zien groeien naar een marktaandeel van 11 procent op de lange termijn. Ook Samsung en het Chinese Huawei zullen marktaandeel winnen. Dit waarschijnlijk ten koste van Motorola Mobility, HTC, Sony en RIM die marktaandeel verliezen. Ach het blijft koffiedik kijken?

Bron: TGdaily

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Marktonderzoek

Laatste reactie