abonneren

Samsung passeert Nokia als grootste telefoonfabrikant

Samsung neemt dit kwartaal voor het eerst sinds 15 jaar de koppositie als grootste telefoonfabrikant over van Nokia. Samsung verkocht meer toestellen dan Nokia en zelfs meer smartphones dan Apple.

Volgens marktonderzoeker IHS verkocht Samsung in het eerste kwartaal 93,5 miljoen toestellen. Vorig jaar waren dat er nog 69 miljoen. Samsung heeft daarmee een marktaandeel van 25 %. Tegelijk is het marktaandeel van Nokia gedaald naar 22,5 % met 82,7 miljoen verkochte toestellen.

Smartphones
Volgens martkonderzoeker Strategy Analytics is Samsung ook Apple voorbij als grootste smartphonefabrikant. Samsung verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar 44,5 miljoen smartphones. Dit is ongeveerd 31 % van het totaal van 124 miljoen verkochte toestellen. Terwijl Apple ook uitstekend verkocht bleef de teller daar staan op 35,1 miljoen iPhones. Goed voor een stijging van marktaandeel naar ruim 24 %.

Nokia is de grote verliezer en verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 12 miljoen smartphones ongeveer de helft van een jaar eerder. Het marktaandeel van Nokia op smartphonegebied daalder daarmee van 23 naar ruim 8 %. De overige fabrikanten verkochten samen bijna 54 miljoen smartphones waarmee het markaandeel daalde van 46 naar 37 %.

Volgens marktanalist IHS zou Samsung veel minder smartphones verkocht hebben en is Apple hier nog aan de leiding. Dit zal met de komst van de Samsung Galaxy S3 volgende week, alsnog snel kunnen veranderen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord