abonneren

Samsung opent extra fabriek voor S6 Edge-schermen

Om aan de vraag van de Galaxy S6 Edge-toestellen te blijven voldoen, heeft Samsung eerder dan gepland een derde fabriek geopend. Daar worden de gebogen schermen gemaakt, zodat er nu meer geproduceerd kunnen worden.

Daarover schrijft persbureau Bloomberg. Waar er eerder twee miljoen schermen per maand van de lopende band kwamen rollen, zijn dat er dankzij de nieuwe fabriek nu vijf miljoen. Eigenlijk zou de extra productie pas vanaf juli gaan plaatsvinden.

De vraag naar de gebogen S6 overtreft Samsungs verwachtingen. Het toestel heeft dezelfde specificaties als de gewone S6, maar is duurder door zijn vorm. De Edge-variant staat nu in voor de helft van alle verkochte S6-telefoons, terwijl Samsung eerst rekende op 20 tot 30 procent van alle sales.

70 miljoen

In thuisland Zuid-Korea zou de verkoop van S6-toestellen juist tegenvallen. Toch hoopt Samsung wereldwijd tussen de 50 en 70 miljoen S6-smartphones te verkopen, veel meer dan van de Samsung Galaxy S5 en ongeveer even veel als de iPhone 6 (74 miljoen). Daadwerkelijke verkoopaantallen zijn tot dusver nog niet genoemd.

Beide toestellen zijn sinds 10 april in Nederland verkrijgbaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: S6

Nieuws headlines

Laatste reactie