abonneren

Samsung onthult Galaxy Grand

Samsung heeft vandaag de Galaxy Grand aangekondigd. Deze Android smartphone doet zijn naam eer aan met het grote 5 inch touchscreen.

De toekomstige Galaxy Grand-gebruikers hebben met deze smartphone waarschijnlijk nog weinig redenen om er een tablet naast te houden. Met het 5 inch tft lcd-touchscreen kruipt de smartphone akelig dicht tegen het formaat van een tablet aan. Ondanks het grote scherm ligt de smartphone volgens Samsung nog comfortabel in de hand. Als je dit toestel wilt hebben, dan moet je daarvoor wel naar het buitenland. Nu.nl meldt dat deze smartphone niet in Nederland zal worden verkocht.

De afmetingen van het toestel zijn 144 x77 x 10 millimeter. Het gewicht is 162 gram. Aan de voorkant is een 2 megapixel camera geplaatst, en aan de achterkant een 8 megapixelcamera.

De Galaxy Grand werkt met het besturingssysteem Android 4.1.2 (Jelly Bean), maar met de hardwarespecificaties weet deze smartphone zich niet in het topsegment van de smartphonemarkt te plaatsen. Het toestel heeft geen super amoled-scherm van Samsung, maar een tft-lcd-scherm. Aan de binnenkant draait met een 1,2 gigahertz dual core processor, waarmee volgens Samsung multitasking tot de mogelijkheden behoort. Zo kan de ene helft van het scherm worden gebruikt om een video te bekijken, en de andere helft om te browsen.

Verder is de smartphone uitgerust met 1 gigabyte RAM-geheugen en 8 gigabyte opslag. De geheugenopslag kan met 64 gigabyte worden uitgebreid door een microSD-kaartje bij te prikken.

De smartphone wordt voorzien van Samsung Hubs voor het downloaden van games, films en muziek. Eerst komt een dual sim-versie uit, waar twee simkaarten in kunnen. Dat is handig als je twee telefoonnummers hebt. Het is mogelijk om telefoontjes via de ene sim te ontvangen, terwijl je met de andere sim belt. Een normale versie wordt later verwacht.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, Galaxy Grand