Samsung Notebook 9 Pro is Windows-laptop met S Pen

samsung notebook 9 pro
Samsung brengt een nieuwe laptop uit die op Windows 10 draait en standaard met de S Pen-stylus wordt geleverd, de Samsung Notebook 9 Pro. Dat kondigt het bedrijf aan tijdens de Computex-beurs te Taiwan.

Het is de eerste keer dat de S-Pen bij een traditionele laptop wordt inbegrepen. De stylus is met name bekend van de Galaxy Note-smartphones en Galaxy Tab-tablets. Maar ook de aankomende Galaxy Book is er van voorzien, een 2-in-1 die op Windows 10 draait.

De Samsung Notebook 9 Pro is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde Notebook 9. Er komen twee varianten van uit, een 13,3 inch- en een 15 inch-exemplaar. Beide full hd-schermen die 360-graden te draaien zijn om ook als tablet gebruikt te kunnen worden.

Specificaties

Beide draaien op een Intel Core i7-processor uit de Kaby Lake-familie en bezitten een ssd met 256 GB opslagruimte. Verschillen zijn er ook. Het kleine model heeft 8 GB RAM, de grotere 16 GB RAM. Het 15-inch model heeft ook een dedicated gpu, de AMD Radeon 540.

Wat betreft aansluitingen zijn er twee usb 3.0-poorten aanwezig, naast een usb-c-aansluiting. Over prijzen is nog niets bekend, ook een releasedatum blijft voorlopig uit.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: samsung, computex, notebook