abonneren

Samsung maakt Windows RT-tablet

Samsung is niet eenkennig en gaat tablets maken met het Windows RT-besturingssysteem. De tablets moeten in oktober verschijnen.

Samsung is al een van de meest succesvolle fabrikanten van Android-tablets. Al eerder kondigde Samsung aan tablets met Windows 8 te maken gebaseerd op het Intel-platform. Nu is officieus bekend geworden dat Samsung ook Windows RT-tablets gaat maken op basis van een S4 ARM-processor van Qualcomm. De Samsung-tablet zou volgens Businessweek in oktober met de officiële introductie van Windows 8 moeten uitkomen.

Het is voor Microsoft belangrijk dat er voor beide versies van Windows tablets uitkomen. Hewlett-Packard heeft aangekondigd vooralsnog alleen Windows 8-tablets te maken met X86-processoren. Microsoft zelf zal ook een Windows RT-tablet gaan uitbrengen onder de naam Surface.

Windows RT is de eerste versie van Windows die geschikt is voor tablets op basis van ARM-processoren. Alle succesvolle tablets met zowel Apple iOS als met Android als besturingsysteem zijn gebaseerd op ARM-processoren. Het ARM-platform heeft als belangrijk voordeel bijzonder efficiënt met energie om te gaan.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: