abonneren

Samsung maakt recordwinst mede dankzij Galaxy-lijn

Dat Samsung een groot aandeel heeft in de smartphone- en tabletmarkt was al bekend en de cijfers over 2012 onderstrepen dit. Samsung heeft vorig jaar een recordwinst gemaakt van ruim 16,6 miljard euro. Deze hoge winst komt vooral door het grote succes van de Galaxy-lijn waaronder alle Androidapparaten van Samsung vallen.

Samsung heeft afgelopen jaar maar liefst 213 miljoen smartphones verkocht, waarvan er velen in de Galaxy-lijn vallen zoals de populaire Samsung Galaxy S III en Samsung Galaxy Note II. Mede door de verkoop van smartphones en tablets is de winst over het afgelopen jaar van Samsung uitgekomen op 16,6 miljard euro, een stijging van 70%. Qua verkoopvolumes heeft Samsung ook Apple overtroffen, deze verkochten ‘slechts’ 136 miljoen smartphones afgelopen jaar, mede door de introductie van de iPhone 5. Van de Samsung Galaxy S III werden er volgens Samsung Nederland zo’n 30 miljoen verkocht. Dit aantal werd begin november ook al gemeld, maar er zou wel eens een verschil kunnen zitten in de telling van de aantallen: mogelijk gaat het bij de één om verscheepte toestellen naar winkels en de ander bij daadwerkelijk aan consumenten verkochte toestellen.

Eind februari verwachten we een aantal aankondigingen van Samsung voor nieuwe toestellen. Tijdens de Mobile World Congress die dan plaatsvindt in Barcelona worden traditiegetrouw veel toestellen aangekondigd. Of de opvolger van de Galaxy S III daar ook wordt aangekondigd is nog maar de vraag, maar we zullen in ieder geval de Samsung Galaxy Note 8.0 gaan zien.

Koers

Deze recordwinst voor Samsung heeft er niet voor gezorgd dat de aandelenkoers is gestegen, sterker nog, deze is naar het laagste niveau in twee maanden gedaald. Dit komt mede door het bericht dat de operationele winst van 2013 onder druk zal komen te staan door een sterke won.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags:

Laatste reactie