abonneren

Samsung levert Nederlandse pre-orders Note 7 op 10 oktober

Wie in Nederland een pre-order plaatste voor een Galaxy Note 7 maar nog altijd op zijn toestel wacht vanwege het uitstel, mag de phablet rond 10 oktober alsnog in huis verwachten. Vanaf die datum worden pre-orders uitgeleverd, meldt Samsung.

De Note 7 zou op 2 september al in de Nederlandse winkels verschijnen, maar eind augustus werd dit opgeschoven naar 9 september. De vraag naar de smartphone zou te hoog zijn, liet Samsung destijds weten. Enkele dagen later kwam de echte reden boven water: de Note 7 had een gevaarlijke accu die kon ontploffen.

Ter compensatie voor de maand vertraging, krijgen klanten nu een gratis 128GB Micro-sd-kaartje. Samsung zegt ook contact op te hebben genomen met Nederlanders die de Note 7 al uit het buitenland hadden gehaald. Ze zijn op de hoogte gebracht van het inruilprogramma, zo laat de firma weten.

Vrije verkoop

Wanneer het toestel hier de vrije verkoop ingaat, kan Samsung nog niet zeggen omdat 'de levering van nieuwe toestellen een enorm logistiek proces is'. Klanten die de Note 7 hebben voorbesteld, hoeven verder zelf geen actie te ondernemen. Ze krijgen gewoon een veilige Note 7 opgestuurd.

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Galaxy Note 7, Samsung