abonneren

Samsung lanceert kleinere versie van Galaxy S5

Vond je de Galaxy S5 een hele mooie telefoon, maar vond je het toestel net iets te groot? Dan is er goed nieuws: de telefoonfabrikant maakt vandaag bekend dat er een kleinere variant van het toestel komt.

De Galaxy S5 mini lijkt heel erg veel op zijn grote broer, maar is iets kleiner. De achterkant is gemaakt van hetzelfde putjesplastic, ook deze telefoon heeft ronde hoeken en aan de voorkant zijn exact dezelfde knoppen te vinden. 

Mindere prestaties

Maar ook al lijkt het toestel qua uiterlijk erg veel op de S5, qua prestaties moet de telefoon het wel echt afleggen tegen de grotere versie. Het scherm heeft maar een schermresolutie van 1280 bij 720 pixels, waar de Galaxy S5 een full hd-scherm heeft van 1920 bij 1080 pixels. Daarnaast is ook de hardware is minder krachtig. De Galaxy S5 mini beschikt over een 1.4 GHz-processor met twee kernen, ondersteund door 1.5GB aan werkgeheugen.

Waterdicht

Verder maakt het toestel gebruik van Android 4.4, heeft het twee camera's van 8 en 2 megapixel en is het net als de S5 waterdicht. Ook zijn een vingerafdrukscanner en hartslagmeter aanwezig en is er een batterijbesparende modus. 

Goedkoper

Het toestel is dan ook goedkoper dan zijn grotere broer en zal verkocht worden voor 479 euro. Hij is te verkrijgen in het zwart, wit, blauw en goud.

Lees ook: 

Samsung presenteert Galaxy S5 met sneller internet en beter scherm
Samsung showt graphics Galaxy Tab S met Papergarden
Samsung komt met nieuwe versie van Galaxy S3

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Telefoon, mini, Versie, galaxy s5 mini