abonneren

Samsung lanceert eerste Tizen-smartphone

Samsung heeft in India de eerste smartphone uitgebracht met zijn eigen besturingssysteem Tizen. Normaliter draaien smartphones en tablets van het bedrijf op Android.

Het betreft de Samsung Z1, een budgettoestel dat omgerekend circa 77 euro kost en daarmee de goedkoopste Samsung-smartphone van dit moment is. Deze beschikt over een 4 inch scherm, een 1,2 GHz processor en een 3,1 MP-camera.

Tizen is meerdere malen uitgesteld en daarom zijn er nog lang niet zoveel apps voor verkrijgbaar als voor iOS en Android. Desondanks staan de meest gangbare apps als Facebook, Twitter en Facebook er wel al op geïnstalleerd. 

Tizen Store

Daarnaast zijn er volgens Samsung 'meer dan 1000' apps te downloaden in de Tizen Store, Samsungs antwoord op de App Store en Google Play. Indiase consumenten betalen de eerste zes maanden geen extra datakosten bij sommige providers.

Of dit goedkope toestel ook naar de rest van de wereld komt, is nog niet duidelijk. Het open source-besturingssysteem Tizen gaat ook andere gadgets aandrijven, zoals smartwatches en televisies.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Tizen

Laatste reactie