abonneren

Samsung kopieert ontwerp iPhone

In de slepende rechtszaak tussen Apple en Samsung proberen beide partijen met dubieuze tactieken hun gelijk te halen. De iPhone-maker heeft in Samsungs berg documenten echter overtuigend bewijs gevonden dat het bedrijf daadwerkelijk de iPhone kopieert.

Apple probeert voor de rechter te bewijzen dat Samsung voor een aantal apparaten ontwerpelementen van de iPhone heeft gekopieerd. Samsung is al gedwongen enkele modellen aan te passen, zoals de Galaxy Tab. Nieuw bewijs dat door Apple is gepresenteerd kan ervoor zorgen dat Samsung dit keer echt niet onder een verkoopverbod uit komt.

Blogger John Paczkowski heeft het bewijsstuk online gepubliceerd. Het gaat om een interne presentatie van Samsung uit 2010. De Samsung Galaxy S, het eerste grote verkoopsucces, wordt in de presentatie geëvalueerd aan de hand van overeenkomsten met de iPhone. Veel functies worden vergeleken met het iPhone-equivalent, en het document heeft het over verbeteringen die Samsung moet doorvoeren om het toestel meer op de iPhone te laten lijken.

Het is nog afwachten of het bewijs echt is, en of het wordt geaccepteed door de rechter. Daarnaast kan Samsung de presentatie nog verdedigen als onderdeel van een normale bedrijfstactiek: concurrentieanalyse is een logisch onderdeel van productontwikkeling.

Bekijk de complete presentatie

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord