abonneren

Samsung koopt LoopPay voor contactloos betalen

Samsung neemt LoopPay over, een bedrijf dat gespecialiseerd is in contactloos betalen. De verwachting is nu dat de technologie in de aankomende Galaxy S6-smartphones wordt gebouwd.

Niet duidelijk is hoeveel Samsung voor LoopPay betaald heeft. Opvallend genoeg deden eind vorig jaar al dergelijke geruchten de ronde, die nu dus juist blijken te zijn. 

LoopPay ontwikkelde eerder een aparte accessoire voor smartphones, die als een hoes aan het toestel te bevestigen is. Daarop staat de informatie van je verschillende bankpassen. 90 procent van de Amerikaanse betaalautomaten werkt daardoor automatisch met LoopPay. Gebruikers hoeven enkel maar de smartphone tegen een pinautomaat te drukken, eens ze via een app hun creditcardgegevens hebben ingeladen. Zoals te zien in bovenstaande afbeelding.

Gemak

Dat gemak is een van de voornaamste redenen waarom Samsung een samenwerking aangaat met LoopPay. Het bedrijf gaat namelijk de concurrentie aan met Apple Pay. Apples contactloze betaalsysteem werkt enkel in winkels die hun betaalautomaten daarop hebben aangepast. Met LoopPay worden winkeliers en consumenten niet gedwongen over te stappen naar een nieuw systeem, als ze dat nu nog niet willen. De optie is er gewoon, aldus Samsung.

De volgende stap is nu om de technologie in Samsung-apparaten te bouwen, zodat er geen losse hardware meer voor nodig is. Dat bevestigen beide bedrijven. Of dat al zo snel gaat zijn als wanneer de Samsung Galaxy S6 op de markt komt, is nog niet zeker. Vermoedelijk hoor je er meer over op 1 maart aanstaande. Dan kondigt Samsung zijn nieuwe vlaggenschip officieel aan.

Bron: Techcrunch

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: S6