abonneren

Samsung kondigt smartphone met gebogen scherm aan

Gadgetgigant Samsung komt deze week met zijn eerste telefoon met een gebogen beeldscherm. Het apparaat krijgt de naam ‘Galaxy Round’ en moet volgens de Koreaanse nieuwssite Asiae vrij prijzig worden.

Volgens Asiae moet de Samsung Galaxy Roundop 10 oktober worden aangekondigd en voor een bedrag van ongeveer 700 euro over de toonbank gaan. Het is nog onduidelijk of de smartphone wereldwijd beschikbaar zal zijn, of dat hij in eerste instantie alleen in Korea uitkomt. Het feit dat er nog geen foto’s of specificaties van de buigbare smartphone zijn uitgelekt, wijst erop dat het alleen op een aankondiging zal gaan en niet om een lancering.

Naast Samsung zijn er op dit moment meer smartphonemakers bezig met buigbare toestellen. Het is tot op heden echter nog niemand gelukt om op grote schaal telefoons te maken waarbij het beeldscherm niet uit één recht stuk bestaat. Als Samsung dit wel lukt, kan dit veel nieuwe mogelijkheden opleveren op het vlak van ergonomie of bij het vormgeven van de gebruikersinterface. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Galaxy Round