abonneren

Samsung kondigt Galaxy Mega officieel aan

Samsung heeft voorlopig de titel van grootste smartphone naar zich toegetrokken met de vandaag officieel gepresenteerde Mega-toestellen. De Galaxy Mega 6.3 is eigenlijk meer een middenweg tussen een tablet en een smartphone.

De nieuwe Samsung Galaxy Mega-toestellen kwamen al een tijdje voorbij in het geruchten-circuit, maar daar zul je ze niet meer vinden. Samsung heeft vandaag aan de pers laten weten dat de Samsung Galaxy Mega 5.8 en Samsung Galaxy Mega 6.3 binnenkort te verkrijgen zullen zijn in de winkels.

Samsung Galaxy Mega

De Galaxy Mega is een nieuwe lijn voor Samsung die het beste van twee werelden moet bieden. Deze serie zal het mobiele gemak van een Androidtelefoon moeten bieden met de kracht en de mogelijkheden van een (kleine) tablet. Vooral op de Samsung Galaxy Mega 6.3 zul je heel fijn kunnen internetten, gamen en video’s bekijken. Door de aanwezigheid van een splitscreen-mogelijkheid zul je zelfs twee applicaties naast elkaar kunnen draaien zodat je ultra-productief zou kunnen zijn.

Natuurlijk zullen de toestellen in deze serie ook voorzien van nieuwe functies die met de Galaxy S4 zijn aangekondigd in New York. Zo vinden we Group Play, Watch On, Link, S Translator en ChatOn op Galaxy Mega, het enige wat we missen tot zover is S Health.

Samsung Galaxy Mega 5.8

De kleinste Galaxy Mega is voorzien van een 5,8 inch qHD (960 x 540) beeldscherm met een 8 megapixel-camera aan de achterzijde en een 1,9 megapixel-camera aan de voorzijde. Er ligt een 1,4 GHz dual-core-processor met 1,5 GB RAM in dit toestel en het toestel beschikt onder andere over Bluetooth 4.0. Zo’n groot beeldscherm heeft natuurlijk een grote accu nodig (2600 mAh) en het toestel zal draaien op Android 4.2. Het interne geheugen is 8GB groot maar kan worden uitgebreid met een microSD-kaart. De afmetingen zijn 162,6 x 82,4 x 9,0 mm, en hij weegt 182 gram.

 

GALAXY Mega 5.8 Product Image 1 Officieel: Samsung Galaxy Mega 5.8 en 6.3

Samsung Galaxy Mega 6.3

Voor wie 5,8 inch nog een beetje aan de kleine kant is, heeft Samsung de Galaxy Mega 6.3 gemaakt. Dit toestel heeft een 6,3 inch PLS HD-beeldscherm met een dual-core 1,7 GHz-processor en 1,5 GB RAM-geheugen. Aan de achterzijde zit een 8 megapixel-camera en aan de voorkant kun je videobellen of een ‘selfie’ maken met een 1,9 megapixel-camera. Een groter beeldscherm heeft meer stroom nodig dus ligt er in dit toestel een 3200 mAh-accu om te zorgen dat je een dag lang plezier kunt hebben van dit toestel. De afmetingen van dit toestel zijn 167,6 x 88 x 8,0 mm en het gewicht is 199 gram. De Androidversie zal 4.2 zijn en voor het interne geheugen kun je bij de Galaxy Mega 6.3 kiezen tussen een 8 of 16 GB-versie en dat is ook weer uit te breiden tot 64 GB.

GALAXY Mega 6.3 Product Image 1 Officieel: Samsung Galaxy Mega 5.8 en 6.3

Beschikbaarheid

Van de beide toestellen zal alleen de Samsung Galaxy Mega 6.3 (die overigens gewoon als Samsung Galaxy Mega aangeduid zal worden) in juni in Nederland uitkomen voor een prijs van €599 incl BTW. Of de 5.8 versie van de Samsung Galaxy Mega ook naar Nederland zal komen weten we (nog) niet.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Galaxy Mega