abonneren

Samsung kondigt dualsim-smartphone Galaxy Core aan

Samsung heeft inmiddels zo ongeveer voor ieder budget wel een smartphone. Voor de Android-gebruiker met wat minder te besteden is er straks de Galaxy Core, met allerlei functies die met de S4 aangekondigd werden.

 

De dualsim-mogelijkheid geeft je de mogelijkheid om twee SIMkaarten tegelijkertijd te gebruiken. De Galaxy Core zou dus zowel privé als zakelijk te benaderen zijn. De overige specificaties kunnen we plaatsen in het middensegment: een 4.3 inch TFT-scherm met een reolutie van 480×800 pixels, een 1.2 GHz dual-coreprocessor, 8 GB aan intern en 1 GB aan RAMgeheugen, een VGA- en een 5 megapixelcamera en een batterij van 1800 mAh. Het gehuegen is via microSD uit te breiden naar 64 GB. De Galaxy Core meet 129.3 x 67.6 x 8.95 mm en weegt 124 gram. Android 4.1 zal worden meegeleverd.

Er zijn ook een aantal apps, bekend van de Galaxy S II en Galaxy S4 voorgeïnstalleerd:

  • Smart Stay – volgt je ogen via de front-camera, het scherm blijft actief als je naar de telefoon kijkt en zal dus ook actief blijven.
  • Smart Alert - geeft aan dat je berichten hebt als je aan het bellen bent
  • Motion UI – via gebaren bepaalde functies activeren zoals verversen of het geluid dempen
  • S Voice - via een stem-commando kun je bijvoorbeeld het toestel uit slaapstand halen en vragen om het weer van vandaag

Foto’s

Beschikbaarheid

Naast de dual-simversie is er ook een variant met één sim op komst. Beide komen respectievelijk in mei en juli op de markt. Het is niet bekend of beide toestellen Nederland of België aan gaan doen en wat de verkoopprijs zal zijn.

Bron: persbericht

Geschreven door: Claudia Rahanmetan op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Core, galaxy core, budget-smartphone