Samsung komt met Galaxy Tab Pro-tablet met Windows 10

Samsung heeft een nieuwe tablet gepresenteerd die draait op Windows 10. De Galaxy Tab Pro S lijkt veel op de premium Galaxy Tab S met Android, maar moet met zijn toetsenbord ook gaan concurreren met laptops en hybrides zoals de Surface Pro-serie van Microsoft.
De Galaxy Tab Pro S werd aangekondigd tijdens de CES-beurs in Las Vegas. Het gaat om een tablet die een speciale aansluiting heeft voor een toetsenbord, waarmee het apparaat vergelijkbaar is met de Surface Pro-serie van Microsoft, het vlaggenschip-apparaat dat standaard al draait op Windows 10.

Windows 10

Normaal gesproken laat Samsung zijn tablets draaien op Android, maar de Pro S komt beschikbaar met zowel Windows 10 Home als Windows 10 Pro.

Kraakhelder scherm

Naast Windows 10 is vooral het 12"-scherm van het apparaat opvallend, want dat heeft een super-AMOLED-resolutie, net als de Galaxy Tab S. Dat vonden we in onze review één van de beste punten van het apparaat, en we kunnen niet wachten het terug te zien in de Windows 10-laptop.

Specificaties

Hoewel het apparaat op Windows 10 draait komt het qua specificaties een stuk minder overeen met de Surface-serie. Zo heeft de Tab S een Intel M-processor van 2,2 GHz en maximaal 4 GB aan RAM. Aan opslagruimte is 128 GB of 256 GB beschikbaar, maar het is niet duidelijk of het mogelijk is om externe schijven aan te sluiten op het apparaat. Samsung rept in ieder geval met geen woord over de usb-aansluitingen.

De tablet is vanaf februari dit jaar in Nederland verkrijgbaar, maar de prijs is nog niet bekend.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: samsung, samsung galaxy tab, samsung galaxy, tab pro s, ces2016, tab s