Samsung komt met 5,8 inch Fonblet naar Europa

Volgens een ingewijde bij Samsung zal het bedrijf eerdaags een 5,8 inch grote smartphone aankondigen. Samsung zou het apparaat ‘Fonblet’ hebben gedoopt.

Samsung zal volgens een bron van Sammobile een enorme unit van een smartphone uitbrengen in Europa. Het betreft een 5,8 inch smartphone die Samsung Fonblet noemt. Het apparaat is nog groter dan de Galaxy Note (5,3 inch) en de Galaxy Note II (5,5 inch).

Player

De Fonblet is afgeleid van de Galaxy Player, die in Korea te koop is en ook een scherm van 5,8 inch heeft. Dit apparaat heeft een TFT-scherm met een vrij lage resolutie van 960 x 540 pixels. Verder zit er een 3 megapixel-camera op de Player, heeft hij Bluetooth 4.0 en draait hij op Android 4.0. De Player draait op een 1 GHz dualcore processor en heeft 1 GB DDR-geheugen met 16 of 32 GB opslaggeheugen. Een MicroSD-slot om het geheugen uit te breiden ontbreekt niet.

De specificaties van de Fonblet worden waarschijnlijk vergelijkbaar met de Player. Het modenummer zou GT-I9152 zijn. Daaruit valt volgens Sammobile af te leiden dat het toestel plaats heeft voor twee simkaarten. Zo heb je dus maar één telefoon nodig die voor werk en privé kan dienen. Sammobile denkt dat  in eerste instantie Android 4.1.2 of 4.2.1 Jelly Bean op het toestel draait. Verder zou hij verkrijgbaar zijn in het wit (Pure White officieel), want Samsung ziet in wit volgens Sammobile ‘het nieuwe zwart’.

Bron: Sammobile

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: player, 5,8 inch, fonblet