Samsung komt met 4K-laptop met i7-processor

Er is nog maar weinig video voor beschikbaar en het vreet accuduur, maar dat weerhoudt Samsung er niet van om een 4k-laptop uit te brengen. Het bedrijf komt met de Ativ Book 9 Pro, die 15,6"-scherm heeft met een resolutie heeft van 3840 x 2160 pixels. Het is een high-end-apparaat met goede specificaties, op de wat tegenvallende batterijduur na.
De Ativ Book 9 Pro draait op Windows 10, en heeft een Intel Skylake i7-processor van 2,6 GHz en 8 GB aan RAM. Het apparaat maakt gebruik van een GeForce GTX 950M-GPU van Nvidia. Als opslag heeft de machine 256 GB aan SSD, waardoor het erg geschikt is om op te gamen.

Accuduur

De batterijduur van de Ativ laat wat te mensen over, want hoewel Samsung zelf claimt dat de accu 6,5 uur mee gaat is dat in de praktijk waarschijnlijk een stuk minder. Misschien mag je dat echter wel verwachten van een 4k-display. Bovendien is de laptop ook vooral bedoeld als gaming-laptop en loop je er daarom wat minder mee rond.

Prijzen en (on)beschikbaarheid

Samsung komt daarnaast Ativ Book 9 Spin, die identieke specificaties heeft op een ander scherm na. Die heeft namelijk 'slechts' een QHD-scherm, wat eigenlijk ook meer dan genoeg is voor de meeste toepassingen. De dure variant kost 1,599 dollar, voor de QHD-variant betaal je 1,399 dollar. De Europese prijzen zijn niet bekend - het is zelfs niet duidelijk óf de laptop überhaupt naar ons land komt. Maar als je zo'n monstermachine wilt heb je er vast geen moeite mee die te importeren.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: samsung, samsung ativ, samsung ativ pro 9