Samsung komt met '360-graden-speakers'

Samsung brengt volgende maand twee nieuwe speakers uit met een ronde vorm. Daardoor kan geluid in 360 graden worden verspreid. De fabrikant noemt zijn technologie Ring Radiator.
Dat meldt Samsung op zijn website. Het bedrijf presenteert de speakers op de CES-beurs in Las Vegas, begin januari.

Ring Radiator

De nieuwe speakers (de WAM7500 en WAM6500) kunnen geluid verspreiden in alle richtingen. Er zijn weinig details bekend over hoe dat in z'n werk gaat - die wil Samsung graag bewaren voor tijdens de beurs. Wel wil het bedrijf kwijt dat het een speciale nieuwe techniek heeft ontworpen om het geluid in de rondte uit te zenden. Die technologie wordt Ring Radiator genoemd.

Samsung wil alleen kwijt dat de speakers speciaal bedoeld zijn voor de huiskamer. De WAM6500 heeft bovendien een accu en kan daarom ook mobiel gebruikt worden.

Geen prijs

Samsung wil nog niets bekend maken over de prijs van de speakers, of wanneer die te verkrijgen zijn. Tijdens de CES horen we daar meer over. Tijdens de beurs presenteert Samsung ook enkele nieuwe soundbars, die een kromme vorm hebben. Zo passen ze beter bij de lijn van 'curved'-tv's die het bedrijf sinds kort aanbiedt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Speaker(dock)s

Tags: 360 graden, speakers