abonneren

Samsung kiest weer plastic voor Galaxy S IV

De Galaxy S IV die op 14 maart gepresenteerd wordt zal net als zijn voorgangers weer van plastic gemaakt zijn. Samsung zelf vindt dat een goed iets, omdat er anders wellicht niet aan de enorme vraag voldaan kan worden.

Het hoofd van de mobiele afdeling van Samsung heeft door laten schemeren dat de Galaxy S IV wat materiaal betreft niet veel anders zal zijn dan zijn voorgangers. De overige fabrikanten kiezen steeds vaker voor andere materialen om zich te onderscheiden. Zo heeft de aankomende One-smartphone van HTC een behuizing van metaal en Apple gebruikt al langer glas en metaal voor de iPhone.

Lee zegt in een interview met Cnet dat de prioriteiten van Samsung anders liggen dan die van de overige fabrikanten. De Galaxy S-reeks is enorm populair en aangezien plastic een makkelijker materiaal is om een smartphone mee te maken, zal de grote vraag beter kunnen worden beantwoord door het bedrijf. Fouten in het productieproces zijn ook goedkoper dan wanneer er dure materialen gebruikt worden. Daarnaast is het ook nog zo dat het met een plastic achterkant makkelijker is om deze afneembaar te maken, waardoor de gebruiker de batterij kan verwisselen. Een plastic achterkant is verder minder bevattelijk voor kwetsuren dan bijvoorbeeld glas, zoals bij de iPhone 4 gebruikt werd.

Wat voor soort plastic gebruikt zal worden is nog niet bekendgemaakt door Lee. Op 14 maart zal de Galaxy S IV gepresenteerd worden in New York en weet de wereld alles over het nieuwe vlaggenschip van Samsung.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: