abonneren

Samsung introduceert cloudopslagdienst HomeSync #mwc13

Werken in de cloud zal steeds meer en meer in ons leven binnendringen. Dit ziet Samsung ook en introduceert dan ook hun eigen cloudsysteem HomeSync. De HomeSync is een harde schijf met 1 TB opslaggeheugen en Jelly Bean. In de persoonlijke ‘Home Cloud’ kun je films, muziek en foto’s opslaan, delen en streamen.

Zoals je op de foto hieronder ziet is de HomeSync een stijlvolle harde schijf inclusief mediacenter dat draait op Jelly Bean. Je koppelt het apparaat met een draadloze internetverbinding en kunt dan meteen beginnen met het opslaan van content vanaf je Samsung Smart TV, notebook, tablet, smartphone en SMART camera. Ook wanneer je niet in de buurt bent van de HomeSync, kun je het apparaat en de content erop benaderen.

Er kunnen tot acht verschillende accounts worden aangemaakt voor privé-opslag en tot zes Androidapparaten worden gekoppeld om content te uploaden of te downloaden. Je bepaalt zelf welke content privé is en welke mag worden gedeeld met de familieleden. De privacy van de gegevens wordt gewaarborgd door data-encryptie, inlognamen en wachtwoorden. Er is ook een mogelijkheid om media vanuit Dropbox te importeren naar de HomeSync.

TV kijken via internet (IPTV) wordt ook ondersteund door HomeSync. Het cloudsysteem van deze aanbieders kan dus benaderd worden via de HomeSync.

NFC

De HomeSync kan ook via NFC verbinding maken met je NFC-smartphone. Wanneer je dan met je NFC-telefoon de HomeSync aanraakt, kun je bijvoorbeeld films vanaf je telefoon streamen naar je Smart TV.

Beveligingsysteem aan huis

De harde schijf kan tevens dienen als monitoringsysteem in je huis. Je kunt dus een camera aan de HomeSync koppelen en vervolgens kunnen de beelden vanaf die camera worden opgenomen en/of live gestreamd worden naar je smartphone. Handig dus om je kinderen in de gaten te houden of te gebruiken als babyfoon.

Beschikbaarheid

HomeSync ligt vanaf het tweede kwartaal van dit jaar in de winkels voor een verkoopadviesprijs van € 299,-.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: