abonneren

Samsung groeit negen keer zo snel als Apple

De kwartaalcijfers van elektronicaconcern Samsung zijn bekend en ze zijn nog mooier dan al werd verwacht. Samsung verkocht twee keer zoveel mobiele telefoons als Apple en heeft inmiddels bijna een derde van de smartphone-markt in handen.

 

In het afgelopen kwartaal heeft de Zuid-Koreaanse elektronicagigant 56 procent meer smartphones verkocht als in dezelfde periode in 2012. In totaal zijn dat er wereldwijd 69,4 miljoen. Strategy Analytics presenteerde vrijdag een marktonderzoek met die cijfers.

Het smartphone-succes is voornamelijk te danken aan de toestellen Galaxy S III en Galaxy Note II. Het bedrijf verkocht bijna 70 miljoen smartphones en heeft daarmee bijna twee derde van de smartphone-markt in handen. Apple heeft 17,9 procent van die markt. Samsung groeit maar liefst negen keer zo snel als de grootste concurrent uit Cupertino. De totale smartphone-markt bestrijkt 209,5 miljoen op jaarbasis, volgens Strategy Analytics. De omzet van Samsung ging met 42 procent omhoog ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012 naar 47,5 miljard dollar.

Traditioneel is het vierde kwartaal voor elektronicabedrijven het beste kwartaal, vanwege de feestdagen. Samsung verraste analytici door zelfs in vergelijking tot het vierde kwartaal van 2012 een groei te realiseren van twee procent in het eerste kwartaal van 2013.

De baas van Samsung Lee Don-joo verwacht het komende jaar nog een sterkere groei, door de lancering van de Galaxy S4. Aanstaande zaterdag is dit toestel in Nederland voor het eerst te koop. De vraag lijkt zo groot dat Samsung er niet tegenop kan produceren. Verwacht wordt dan ook dat het toestel snel zal uitverkopen.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Kwartaalcijfers, Galaxy S4, Galaxy Note Ii