abonneren

'Samsung gooit roer om met Galaxy S6'

Samsung is van plan het roer flink om te gooien met diens nieuwste vlaggenschip, de Samsung Galaxy S6. Volgens SamMobile wordt het toestel in de wandelgangen daarom 'Project Zero' genoemd.

De vorige toestellen van Samsung droegen ook de Poject-naam in de ontwerpfase, maar dan gevolgd door een letter. Zo heette de S5 Project K en de Galaxy Note 4 Project T.

De S6 wordt van de grond opnieuw gebouwd en Zero staat dan ook voor een hele nieuwe visie, zegt SamMobile. De site is in het verleden een betrouwbare bron gebleken voor accurate, gelekte Samsung-info.

Specificaties

Er zou geen 16 GB-versie van de S6 komen, maar wel voor het eerst in de Samsung-smartphonelijn een 128 GB-versie. De grootte van het 2560×1440-scherm is nog niet bepaald, en ook de cameravariant is nog niet vastgesteld. Samsung zou twijfelen tussen 16 en 20 megapixels.

Het toestel komt in verschillende varianten uit die onder de motorkap verschillen op processorgebied. Zo wordt gesproken over een 64-bit Snapdragon 810-processor van Qualcomm en een Exynos 742-processor. Die laatste zit ook al in de Galaxy Note 4, maar dan als 32-bit variant.

Accu

Extra opvallend: de S6 zou een aparte chip krijgen voor het beheren van wifi, bluetooth en GPS-signalen. Daardoor zou de accuduur flink langer kunnen zijn dan nu gebruikelijk is in smartphones.  

SamMobile waarschuwt wel dat nog niets vast staat. De S6 zit nog in de vroege ontwerpfase en in de komende maanden kan er nog vanalles veranderen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Laatste reactie