abonneren

Samsung geeft onvrede over Windows Phone toe

Samsung heeft zich negatief uitgelaten over Windows Phone. Het bedrijf lijkt het open source-platform Tizen te verkiezen boven het mobiele OS van Microsoft.

Vlak na de met veel ophef omgeven lancering van de Galaxy S4 sprak JK Shin, het hoofd van de mobiele divisie van Samsung, met de Wall Street Journal over toekomstplannen. Hij stipte nogmaals het succes aan van voorganger Galaxy S3, die met 50 miljoen verkopen een absoluut record had neergezet.

Maar belangrijker waren zijn uitspraken over de besturingssystemen waarop zijn smartphones draaien, en dan in het bijzonder de modellen die draaien op Windows Phone (smartphones) en Windows RT (tablets).

Shin wond er geen doekjes om toen hem werd gevraagd wat hij vond van de mobiele Microsoft-producten: “”Smartphones en tablets gebaseerd op Microsofts Windows-besturingssysteem verkopen niet erg goed. Er is een voorkeur op de markt voor Android. In Europa zien we ook een tegenvallende vraag voor Windows-producten.”

Blij met Android
Over Googles mobiele platform laat Shin zich dan weer erg positief uit. “We zijn gesteld op Android en we zijn van plan om onze goede relatie met Google voort te zetten. Ik denk niet dat het correct is om te zeggen dat er spanningen zijn.”

Vorige week werd al bekend dat Samsung van plan is om de Europese verkoop te staken van tablets die draaien op Windows RT, de light-versie van Windows 8 die is gemaakt voor mobiele toestellen met ARM-chips. Daarmee lijkt Samsung steeds meer afstand te nemen van het softwarebedrijf uit Redmond.

Tizen op komst
Ondanks het feit dat zijn huidige topmodel draait op de nieuwste versie van Android heeft de Koreaanse kolos andere ijzers in het vuur. Shin bevestigde dat het bezig is met de samenvoeging van BadaOS met Tizen. Laatstgenoemde is de opvolger van Meego, een opensourceplatform uit de koker van Intel. BadaOS is een OS van eigen makelij, dat Samsung in de afgelopen jaren een plaatsje gaf op goedkopere smartphones in zijn uitgebreide portfolio.

Shin zegt dat in de herfst van dit jaar het eerste toestel zal worden gelanceerd met Tizen. “Onze strategie is altijd geweest om te werken met meerdere bedrijven die besturingssoftware maken”, zegt de Samsung-directeur. “Onze klanten en de markt voor be: sturingssystemen hebben verschillende behoeften”, aldus Shin.

Via: ZDNet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: