abonneren

Samsung gebruikt regioslot tegen grijze import

Samsung wil niet dat zijn smartphones en tablets via grijze import naar Nederland komen. Veel van de producten van deze Koreaan zijn namelijk in Aziƫ een stuk goedkoper, waardoor het loont ze naar Nederland te verschepen. Een regioslot moet deze import tegengaan.

Aanvankelijk was er onduidelijkheid over het regioslot; gebruikers waren bang dat buitenlandse sim-kaartjes niet in het toestel zouden werken, waardoor internetten op vakantie onmogelijk gemaakt werd. Dit is echter niet zo; het regioslot stelt eigenlijk niet zo heel veel voor. Een toestel met regioslot, zoals de Galaxy Note III, moet de eerste keer geactiveerd worden met een sim-kaart uit de juiste regio (zoals Europa of Amerika). Daarna is het mogelijk wereldwijde sim-kaartjes met het toestel te gebruiken.

Wie dus een toestel uit het buitenland wil importeren, zal moeten zorgen dat deze daar eerst geactiveerd is (of dat je zelf een Aziatisch sim-kaartje op de plank hebt liggen). Of deze zet van Samsung bij de consument goed valt, valt nog te bezien. Het lijkt er wel op dat er onder overige fabrikanten weinig animo heerst om het voorbeeld van Samsung te volgen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, regioslot, regiolock

Laatste reactie